6 HASZNOS TIPP AMIT MÉG NEM TUDTÁL AUTÓKÖLCSÖNZÉSRŐL!!!

6 TUTI TIPP AMIT EDDIG NEM TUDTÁL,

                                          A Csalódásmentes autóbérléshez!

6 igazi Jó tanács hogy ne legyen meglepetés az autókölcsönzés.

Miért is gyűjtöttük össze ezeket pontokat?

Mert sok bosszantó eset van, amit meg tud előzni, ha írásunkat átolvassa. Ebben a cikkünkben a tapasztalatainkat és ügyfeleink tapasztalatát gyűjtöttük össze neked.

1, Tankolás-

Itt említsük meg azokat az eseteket, amikor véletlen félre tankolunk!

Sokan nem is tudják, de a benzinkutak többségének van biztosítása a hasonló esetekre, ha az alkalmazott! félre tankolna. Ezt természetesen a cég alkalmazottjára terjed ki.

Ez a mi szempontunkból azért lenne fontos, mert ha kölcsönzött autóval megállunk, és megszokásból a saját autónkba való üzemanyagot tőltjük, ez igen magas összegbe kerülhet amennyiért leszívják az üzemanyagot, és természetesen újra meg kell tankolnunk az autónkat.

Ne sajnálunk megkérni egy ott dolgozót, hogy tankoljon helyettünk, így ő is hasznosabbnak érzi magát, ha végezheti a munkáját.

 

2, Szerződés Átolvasása- Autokolcsonzesbudapest.net

Erre sokan felkapják a fejüket, ahogy te is, hiszen természetesnek vesszük, hogy átolvassuk, hogy mit is írunk alá. Sajnos a gyakorlat az teljesen más, az a valóság, hogy a tapasztalataink szerint a bérlők 98%-a nem olvassa át mit is ír alá. Sok félreértéstől megóvhatjuk magunkat, ha átolvassuk és a nem érthető részekre határozottan rákérdezünk! Egy kérdésből még sosem volt gond. Az ellenkezőjéből viszont igen. Sajnos a leggyakoribb, amit kérdeznek az ügyfelek szerződéskötéskor: ’A szokásos dolgok vannak a szerződésben? ’

Ez elég lehet, ha kerékpárt kölcsönzünk a Balaton partján, de kérem minden olvasót legyen türelmes, és gondos, és szánjon pár percet a szerződésre, nem lesz hátránya ebből.

3, Gépkocsi Átnézése-

Mi minden ügyfelünknek azt ajánljuk, hogy készítsen egy képet a véleménye szerinti sérülésről, amely később bizonyítja, hogy átvételkor milyen karcok, esetleg sérülés az bérautón.

A legnagyobb hiba az, hogy ezt leadáskor is szükséges megtenni!! Hogy miért fontos ez?

Utólagosan előfordulhat, hogy a kölcsönző cég megkeresi telefonon vagy egyéb úton, hogy pótszemlét folytattak az autón és találtak nem rögzített sérülést. Ilyenkor jön jól a leadáskor készített képsorozat.

Mint tudjuk, az ördög nem alszik….

 

4, Biztosítási Hiányosságok-

Fontos megemlíteni, hogy szabályos esetben minden bérautón autón van casco biztosítás, egy meghatározott önrésszel. De mi a helyzet az önrész alatti károkkal??

Mi a teendő, ha van egy szelesebb napon az egyik parkoló autóról a másikra csapódik az ajtó?

A gyakorlatban ez nem haladja meg az deposit összegét, de a szerződés alapján az óvadék bent tarható a kölcsönző cég részéről. Véleményünk szerint az egyetlen megbízható megoldás önrész biztosítást kötni mely fizeti az önrész összegét, ha szükség lenne annak felhasználására.

 

5, A Kaució Tévhit-

Fontos tisztában lenni azzal, hogy sok cég kínál bérautót letét kifizetése nélkül, de ennek meg vam az ára!!

Gondoljunk csak bele… milyen gondos szerződést kell ahhoz megírni, hogy mégis csak védett legyen a kölcsön adó cég egy esetleges kár eseménykor?

Hát igen…. mind tudjuk, hogy ilyenkor jön az apróbetűs rész.

MI mindenkinek gondosan átgondolt autóbérlést javasolnunk. Aki most ezer forintot megtakarít, később tíz ezreket fizet!

 

6, Rögzített Kölcsönzési időpontok törléseAutokolcsonzesbudapest.net

Gyakran kapunk megkeresést olyan bérlőktől, akiknek meglévő, már rögzített foglalásuk volt egy adott cégnél, és mégis törölték a foglalásukat közel a felvételi időponthoz. Véleményünk szerint ezért is érdemes ez esetben előleget fizetni, hogy ezzel biztosítsuk be foglalásunk ha nagyon távoli időpontra foglalnánk gépkocsit.

A kölcsönző cég mivel az összeget bevételnek elkönyvelte, és számlát állított ki erről, így kénytelen lesz az adodott helyzetet megoldania bármilyen áron!

Ezen hírmorzsákkal igyekeztünk segíteni a nyaralásukat, utazásukat és reméljük hogy megkönnyítik, hogy az autóbérlés zökkenésmentes legyen mindig. Mert mint tudjuk nincs rosszabb, mint egy elromlott nyaralás, vagy megtervezett, de lemondott utazás!

Köszönjük, hogy átolvasta az írásunkat, a következő blogunkban a kölcsönzések alatti baleseteket fogjuk átbeszélni!

Minden Jót Kívánunk! Autókölcsönzés önnek!

 

 

Vissza