Autóbérlés nem Uniós országokba

Autóbérlés nem Uniós országokba!

 

Mivel ezt a blog beírást olvasod, valószínűnek tartom, hogy Unión kívülre tervezel autót kölcsönözni.Autokolcsonzesbudapest.net

Cégünk lehetőséget biztosít természetesen erre is. Fontos információ, hogy ez esetben-tisztában kell lennünk azzal, hogy Unión kívül sok más szabály és törvény másképpen működik.

Fontos, ha nem a legfontosabb, hogy a biztosítás az autón érvényes-e az adott országban a nemzetközi zöldkártya egyezmény szerint. Ezt a zöld nyomtatvány hátoldalán megtalálhatod az országok fenségjelzései közt.

Az általunk kiadott bérautóhoz jár nemzetközi zöldkártya, így azon jól olvasható azon országok nevei, akik benne vannak a biztosítási szerződésben.

Érdemes külön biztosítást is kötni az utasbiztosításon felül is, mind személyre és a gépkocsira is.

Sajnos az a tapasztalatunk, hogy a külföldi kisebb koccanások, parkolási sérülések akár egy évig is elhúzódnak. Ez azért fontos, mert ha egy külföldi biztosítással rendelkező autóval történik káresemény a bérautóval, akkor sokkal lassabb az ügyintézés.

A gyakorlat szerint a magyar biztosító megkeresi az országban a külföldi biztosító partnerét és ezen a biztosítón keresztül indul el a levelezés, ami mint tudjuk a 15 és 30 napos határidőkkel és fellebbezésekkel hamar összegyűlik 12 hónap. Hogy ez miért fontos neked?

Mert amíg jogalapi nyilatkozat nem érkezik a másik biztosítótól a kölcsönző cég biztosítójához, addig gyakorlatilag olyan, mintha a bérlő okozta volna a kárt. Igen, ez nem korrekt, de a nyilatkozat bizonyítja, hogy van érvényes biztosítás mindkét fél részéről, és tisztázott a baleset jogalapja.

Zűrös ugye?

Nem kívánom senkinek, hogy ez miatt kelljen várnia a befizetett óvadékára.

Hogy miért kell várni mikor a szerződésben az foglaltatik hogy azonnal visszajár?

Mert sajnos előfordul, hogy később derül ki, hogy a másik félnek nincs érvényes biztosítása, így érthető módon a bérbeadó szeretné biztosítani magát, hogy adott esetben a casco biztosítás irányában kell tovább lépnie.

Lényegében ezek vonatkoznak a biztosítási témában a külföldi autókölcsönzéshez.

Ami fontos lehet ebben a témában, hogy mik az érintett és látogatható országok autóinkkal.

A déli irányban Montenegró és Szerbia ami lehetséges, északi irányban Ukrajna (Felvidék) a látogatható ország.

Minden esetben bővített szerződést adunk az ügyfélnek ami tartalmazza, hogy a kölcsönzött gépkocsi elhagyhatja az Unió területét. A budapesti reptéren felvett autókra is vonatkozik ez a lehetőség ha korábban jelezted nekünk a foglalásodban.

Minden külföldi úthoz kellemes időt és probléma mentes utazást kívánunk.

Köszönjük hogy átolvasta blogbejegyzésünket.

Üdvözlettel: Autokolcsonzesbudapest.net csapata

Vissza