Balesetek az Autókölcsönzés során

Balesetek az Autókölcsönzés során

Balesetek az autókölcsönzés alatt.

A korábbi blogokban nem beszéltünk egy fontos témáról, de aki autót használatnál Budapesten vagy az országban annak elkerülhetetlen egy kisebb koccanás, parkolási sérülés, esetleg baleset a gépkocsijával.
Alap esetben minden autón van KGFB biztosítás így a ezzel minden autó, akár bérelt, akár nem, az autó forgalomba léphet.
Ezen felül casco biztosítással lehet kiegészíteni a biztosítás védelmét a személygépkocsira.
Cégünk minden kölcsönzött autóján természetesen minkét biztosítás van ami szükséges a száz százalékos védelemhez.
De mi is a teendő, ha egy koccanás vagy baleset résztvevője vagyunk a kölcsönzött autóval?


- Első lépés meggyőződni arról, hogy mindenki sérülés nélkül megúszta balesetet, ha nem azonnal hívni kell mentőket.
- Második lépés értesíteni az  autóbérlő céget, és részletesen tájékoztatni az esemény körülményeiről.
- Amint ezek megtörténtek ajánlott fényképeket készíteni a helyszínről és a részvevő gépkocsikról.Autokolcsonzesbudapest.net
- Kárbejelentő kitöltése fontos minkét fél részéről, ahol nyilatkoznak a felek az okozott kért elismerik vagy nem.
- Fontos lehet a másik fél telefonos elérhetősége is, esetleges hibás adatok kitöltése esetén.


Egy kisebb koccanásnál ahol az egyik fél nyilatkozik hogy a  felelősséget elvállalja, ott sok akadály nem lehet.
De ez, az esetek többségében nem így van, így ha nem úgy gondoljuk hogy vétkesek vagyunk, akkor hívni kell a rendőrséget, hogy igazolják igazunkat.
Ez természetesen időbe telik, de a rendőrségi határozat elmarasztalhatja a károkozó felet.
Sajnos amikor nincsen mindkét fé által kitöltött kárbejelentő, amin egy fél elválalja a felelősséget, akkor áll az ügy.
Hogy ez a gyakorlatban mit is jelent?
A bérbe adó cég visszatarthatja a befizetett kauciót, amig nem kap igazolást a másik fél biztosítójától,  hogy van érvényes biztosítás a gépkocsin, és a károkozó elismeri a kárt. Ezt írásban köteles megtenni.
Akkor ha nem ismeri el akkor is hatósági döntésre kell várni. Ez sokszor több hét is lehet.
Sajnos, amíg a rendőrségi határozatra várunk, visszatartható a kaució, amíg a hatóság nem nyilatkozik a károkozóról, cégünk így védi magát.
Ritka, de sajnos volt már olyan estünk amikor egyértelmű volt hogy ki a károkozó és mégis a mi ügyfelünk került ki mint készfizető kezes.. Furcsa egy helyzet nem?
Kérjük ügyfeleink megértését, türelmét, cégünk az ilyen esetekben csak a cég érdekeit védi, amint lezáródnak az eljárások a kaució visszakerül a autóbérlőhöz.
Természetesen vannak bérlők által okozott kisebb parkolási sérülések a bérelt autón is, itt a sérülés mértéke határozza meg a kárrendezés módját.
Casco alatti károknál a kölcsönzőnk felajánlhat olyan szervízt a bérlőnek, ahol a javítást el tudják végezni a casco önrész összege alatt. Ez természetesen a jelenlegi áraknál csak parkolási sérülésekre vonatkozhat.
Blogunk a normális, hétköznapi  eseteket tárgyalja ki, tapasztalatai alapján az autókölcsönzésben, de természetesen vannak ellenkező példák is autóbérléskor, így ha bármilyen alkoholos vagy bódító szer használata miatt következik kár a bérautón, ez esetben a biztosító nem köteles a kárt megtéríteni, független attól hogy károsult vagy károkozó a sofőr.
De mi a tegyen a bérlő akkor, amikor a károkozó távozik a helyszínről?
Ekkor érdemes a legtöbb információt megtudni, rögzíteni, a károkozóról, gondolunk itt képekkészítése az autóról,  amivel van mód feljelentést tenni a hatóságnál.
Ilyenkor, amíg határozat, vagy a károkozó biztosítója nem azonosított, a bérbeadó cég visszatarthatja a bérlő által befizetett kauciót mint garancia.
Ez egy lassan végződő folyamat, ezért mind ügyféltől türelmet kérünk, a hatóság minden esetben megteszi a tőle telhetőt.
Cégünk kellő autóbérlési tapasztalattal rendelkezik a hasonló esetekben és elmondhatjuk, hogy a legtöbb esetben sikeresen megtörténi a kárrendezés.
Minden ügyfelünknek balesetmentes közlekedést kívánunk autókölcsönzés során!

Autókölcséntés Budapest - rejtett költségek nélküli autóbérlés!